policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Stručně z krajů …zpět

1.9.2004

· Ve dnech 2. – 5. března 2004 se konal na Slovensku v Osrblie XII. ročník celoslovenských mistrovství Ministerstva vnitra Slovenské republiky a Policejního sboru v branném lyžování. Na základě pozvání se této akce zúčastnili i čeští policisté. V běhu dvoučlenných hlídek na 15 km se střelbou v 1. věkové kategorii naši reprezentanti René Sikora a Jan Materna obsadili 2. místo, ve 2. věkové kategorii Jaroslav Balatka s Leošem Jebavým získali 3. místo. V závodu jednotlivců René Sikora a Jaroslav Balatka ve svých kategoriích zvítězili. Ve štafetách naši borci obsadili I. a 2. místo. (foto je na intranetu – máš je u sebe)

· 17. března 2004 odbor sportu MV s Policejním prezidiem ČR, Policií ČR správou Jihočeského kraje, UNITOP ČR a SKP České Budějovice uspořádal Policejní mistrovství ČR v judu. Soutěže se zúčastnilo 38 sportovců, z toho 3 ženy. Mistři Policie ČR v jednotlivých kategoriích se stali Vladimír Mesároš, Martin Hubinka, Roman Šimsa, Martin Turek, Jan Pilař a Jaromír Zbožínek.

· 20. března 2004 uspořádal Sportovní klub policie Kometa Brno 1. ročník Velké ceny UNITOP ČR v obřím slalomu. Závody proběhly ve SKI centru Sněžník v Dolní Moravě. V kategorii mužů se vítězem stal Martin Pavelec z Nového Jičína, mezi ženami nejlépe dojela Jana Zahradníková z pořadatelského klubu.

· 26. – 29. března 2004 se v Polsku uskutečnilo Policejní mistrovství Evropy v krosu, kterého se zúčastnilo celkem 217 sportovců z 29 zemí. V silné konkurenci čeští policisté obsadili v soutěži družstev 11. místo, v soutěži jednotlivců Jarmila Halířová doběhla mezi 42 ženami jako 17. a Michal Kučera ze 152 mužů skončil 24.

· Policejní mistrovství ČR v plavání uspořádal odbor sportu MV ve spolupráci s Policií ČR správou Severočeského kraje, Policejním prezidiem ČR, UNITOP ČR a SKP Sever Ústí nad Labem dne 14. dubna 2004. V 21 disciplínách plavalo 125 závodníků a závodnic. Nejúspěšnějšími plavci byli Vladimír Hromek, Lenka Trčová, Ivan Drnek, Martin Dufek, Barbora Kuříková, Ivan Pilát, Jaroslav Musil, Jiří Kříž, Tomáš Zelinka, Marek Čermák, Ivana Mouchová, Udo Hruška, Marek Pácl, Petr Krtička, Marek Čermák, Pavel Obr, Radomír Jaška, Petr Šrom, Ladislav Kramuliš a Jan Michalík. Všichni se minimálně jednou ve své disciplíně a kategorii stali mistry Policie ČR. Štafety 4 x 50 m volným způsobem i v polohovém závodě vyhrálo kvarteto Policie ČR správy Severomoravského kraje.

· Na Mistrovství Unitop ČR v sálové kopané, jejíž technickým pořadatelem byl SKP Maják Jablonec nad Nisou, se sešlo 16. dubna 2004 v Jablonci nad Nisou 16 družstev. Titul mistra si odvezlo družstvo SKP Betas Třinec, vicemistry byli policisté z okresního ředitelství v České Lípě a bronz získali borci ze Střední policejní školy MV v Holešově.

· Mezinárodní přátelská utkání ve stolním tenise mezi policisty ČR a Rakouska uspořádal odbor sportu MV společně s UNITOP ČR ve dnech 7. – 8. května 2004 v Praze. V soutěži družstev vyhrálo 15 : 3 reprezentační družstvo Policie ČR. V soutěži jednotlivců 1. místo v turnaji získal Pavel Štěpánek, 2. byl Aleš Langr, 3. Zbigniew Martynek a 4. místo vybojoval Aleš Brandtl.

· Jednadvacet trojic ve třech věkových kategoriích se 11. května 2004 za nepříznivého počasí sešlo v areálu SKP Kometa Brno, která byla pořadatelem Mistrovství UNITOP ČR v nohejbalu. Mistry UNITOP ČR pro rok 2004 v kategorii (do 39 let) se stalo trio SKP Žďár nad Sázavou „B“. Taktéž ve 2. kategorii (od 40 do 49 let) vítězně vyšla reprezentace Žďáru nad Sázavou. Prvenství ve 3. věkové kategorii (50 a více let) získali policisté z okresního ředitelství Frýdek-Místek.

· SKP Rapid Praha uspořádal dne 15. května 2004 Mistrovství UNITOP ČR v evropském policejním parkuru. Na střelnici Halda ve Vinařicích se mistrem UNITOP ČR stal Jiří Kudrna z PSK Olymp Praha, mistryní Růžena Konvičková z SKP Nový Jičín. V soutěži družstev 1. místo získalo čtyřčlenné družstvo PSK Olymp Praha před SKP Rapid Sport Plzeň a SKP Akademie Praha.

· Tentýž den se konalo v Krušných horách Mistrovství UNITOP ČR v závodě horských kol, které je vyhlášeno jako Memoriál JUDr. Jiřího Šedivého. Již tradičně jsou jeho pořadateli členové SKP Sever Ústí nad Labem. V závodu na 50 km se mistrem UNITOP ČR v I. kat. (do 39 let) stal Jiří Skýba z Mostu, v II. kat. (39 - 49 let) vítězství získal Čestmír Vlček z Prahy, ve III. kat. (nad 50 let) si prvenství vybojoval Jiří Rejf a mezi ženami byla nejrychlejší Eva Syslová z Brna.

· Policejní mistrovství Evropy v zápase po čtyřleté pauze uspořádala ve dnech 15. – 16. května Řecká sportovní policejní asociace. V nedokončené olympijské hale v Aténách bojovali na třech žíněnkách zápasníci ze 17 evropských zemí jak v řeckém, tak ve volném stylu. Nejúspěšnější z našich reprezentantů Marek Bouchal získal ve váze do 120 kg ve volném stylu 4. místo. V první desítce se umístil ještě Lukáš Zdeněk, ve váze do 96 kg obsadil 7. příčku.

· Přátelské utkání ve fotbale mezi Policií ČR a saskou policií bylo sehráno 18. května 2004 v Kryštofových Hamrech. Zápas skončil skórem 5 : 1 pro české reprezentanty.

· 19. května 2004 se stal Jablonec nad Nisou dějištěm Mistrovství UNITOP ČR v karate. Vzhledem k tomu, že přijelo méně závodníků, než se přihlásilo, sloučili organizátoři z SKP Maják všechny kategorie a vyhlásili mistrovství pouze v kategorii bez rozdílu hmotnosti. Mistrem se stal Miroslav Hýsek z SKP České Budějovice, stříbro si odvezl taktéž českobudějovický karatista Petr Beníšek. Bronz ozdobil dvojici Jána Kopka, opět z Českých Budějovic, a Jana Hőrbeho z domácího klubu.

· Vojenský výcvikový tábor v Libavé ve dnech 18. – 21. května 2004 byl místem setkání 36 domácích a 60 zahraničních odstřelovačů z 11 států. V rámci mezinárodní soutěže se tu konalo Policejní mistrovství ČR 2004 ve střelbě z odstřelovací pušky. I když po celou dobu svítilo sluníčko, silný vítr způsobil v hodnocení řadu překvapení a zamíchal očekávaným pořadím. Přesto se naši odstřelovači v silné konkurenci neztratili a v soutěži dvojic získali třetí místo.

· V rámci Pražského mezinárodního maratonu se dne 23. května 2004 uskutečnilo za velmi chladného počasí mezistátní utkání mezi našimi, ukrajinskými a holandskými policisty. V soutěži družstev zvítězili Ukrajinci, v jednotlivcích byl nejlepší Serhiy Zachepa, běžec z Ukrajiny s časem 2:17:04, který v celkovém hodnocení PIM doběhl jako třináctý. Nejlepším českým policistou – maratoncem se stal František Karlík. Jeho dosažený čas 2:34:22 ho umístil na 3. místo.

· Ve dnech 23. – 27. května 2004 se v Maďarsku konalo Mistrovství světa policejních a vojenských odstřelovačů. Českou policii reprezentovaly dva celky. V soutěži družstev obsadil jeden z nich 6. místo, v závodě jednotlivců se nejlepší náš odstřelovač umístil mezi 92 účastníky na 8. místě.

· Brněnské Medlánky se ve dnech 27. – 29. června 2004 proměnily v dějiště Policejního mistrovství ČR v jízdě na koni. Ve čtyřech disciplínách zde policisté z jízdních oddělení předváděli svou spolupráci se služebními koňmi. V celkovém hodnocení uniformované policie prvenství získala Martina Vysloužilová z Brna.

· 29. – 30. května 2004 se v Holandsku konal Světový pohár v kopané - Memoriál John de Jonge. Zúčastnilo se ho 25 fotbalových družstev. Ve finálové skupině se sešly včetně našeho mužstva výběry, které získaly stejný počet bodů. Přestože naše policejní reprezentace ani jednou neprohrála a obdržela pouze 1 gól, umístila se letos na 5. příčce. Rozhodl o tom počet vstřelených branek.

· Policejní mistrovství ČR 2004 ve střelbě z krátkých služebních zbraní v režii odboru sportu MV a policejního prezidia ČR se uskutečnilo ve dnech 2. – 3. června na střelnici ve Vinařicích. V konkurenci 51 závodníka si titul mistra Policie ČR vybojoval Karel Zeiler, reprezentant Policie ČR správy hlavního města Prahy, v soutěži družstev zlato získala severočeská dvojice Pavel Šafránek a Jiří Dědič.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport