policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Dnes vám představujeme…zpět

31.5.2004

V květnu proběhne v České Lípě Mistrovství UNITOP ČR 2004 v silniční cyklistice. Na jeho technickém uspořádání má největší zásluhu Sportovní klub policie v České Lípě. Kolektiv lidí pod vedením předsedy klubu panem JUDr. Miroslavem Dvořákem připravuje závod s dostatečným časovým předstihem. Je nutné zajistit vše tak, aby mistrovství proběhlo co nejlépe a všichni účastníci odjížděli s pocitem uspokojení. Na několik otázek nám odpověděl sám předseda.


Mistrovství UNITOP ČR v cyklistice nepořádáte poprvé. Pokud vím, dva roky nazpět závody na kolech proběhly v Jablonci nad Nisou, před tím jste byli hlavní organizátoři vy. Co vás vedlo k tomu, že jste svoji tradici přerušili, štafetu předali Jablonci a nyní opět začínáte?

Ano, máte pravdu. První Mistrovství UNITOP ČR v silniční cyklistice jsem uspořádali v Doksech u Máchova jezera v roce 1996 a zúčastnilo se jej 108 cyklistů. V následujícím roce se konalo v České Lípě za účasti 136 cyklistů a tento rekord nebyl překonán. V letech 1998, 1999 a 2000 jsme byli též jeho organisátory. V roce 1999 se však jednalo o Policejní mistrovství ČR. Všechna mistrovství ČR se vydařila a to byla věc potěšující.
Delegátem za UNITOP ČR nebo našim konzultantem byl vždy pan Jindřich Janáček člen výkonného výboru UNITOP ČR a člen SKP Maják Jablonec nad Nisou. My jsme postupně získávali cenné zkušenosti a já si myslím, že on také, i když měl s pořádáním Mistrovství ČR zkušenosti v oblasti zimních sportů. Proč jsme přerušili naší práci na dobu dvou let je nasnadě. Každé mistrovství UNITOP ČR je náročné na organizaci, přípravu a vlastní řízení jeho průběhu. Nejedná se o obyčejnou akci. My pořádáme v každém kalendářním roce osm cyklistických závodů, a tak došlo automaticky k psychické únavě a opotřebování členů realizačního týmu, který se v podstatě neměnil.Také začaly vznikat problémy se zajištěním cen od sponzorů z oblasti sklářského průmyslu. Pochopili jsme tedy, že jsme unavení my i sponzoři a také jsme pochopili, že cyklisté potřebují změnu prostředí a cyklistického terénu. Proto jsme byli rádi, že se SKP Maják Jablonec nad Nisou rozhodl pokračovat v krásné tradici a chopil se organizování této významné sportovní akce. Já si osobně myslím, že tato změna prospěla nejen cyklistům , ale i celé věci.


Každá organizace závodů skrývá mnoho úskalí. S čím máte letos největší problémy?

Samozřejmě, že po dvou letech se začíná znovu a s tím je spojena celá řada problémů. Museli jsme stanovit vhodný termín, tak aby se členové organizačního týmu mohli plně zapojit do závěrečné fáze příprav a zejména do vlastního průběhu mistrovství. Z toho důvodu nemůžeme tuto sportovní akci uspořádat počátkem měsíce září 2004 před Policejním mistrovstvím Evropy. Dalším problémem bylo určit místo konání s ohledem na stav silničních komunikací a na pochopení našich nároků hostitelem. Nakonec jsme takového člověka našli v panu Berném, jenž pracoval v minulosti jako zástupce ředitele hotelu Kahan v České Lípě, kde se tato sportovní akce v roce 2000 konala. Určující pro místo uspořádání byly jeho zkušenosti, pochopení a vstřícnost k našim zájmům.


Mistrovství chystá jeden člověk či je to kolektivní práce a kdo je ten největší tahoun při přípravě?

Je to tak, jak říkáte. Pro nás všechny co působíme v oblasti silniční cyklistiky, je to výjimečná akce. Mistrovství nemůže být dílem jednoho člověka. Je však nezbytné, aby zde byl tzv. tahoun který vytipuje organizátory, místo konání, sponzory, tratě apod. Prostě provede hrubou práci a ostatní se budou zabývat speciálními tj. dílčími úkoly. Takovým tahounem je výbor CO ROHAS při SKP, zejména pak pánové Miroslav Roháček a Josef Vlasák, kteří zajišťovali minulá Mistrovství ČR a byli i u zrodu prvního Mistrovství UNITOP ČR.


Váš sportovní policejní klub je zaměřen pouze na cyklistiku nebo otevíráte prostor i pro ostatní sporty? Vytváříte podmínky pro sportování policistů

Do roku 1982 byl náš sportovní klub pouze jednooborovou tělovýchovnou jednotou, kde působili střelci a motokároví závodníci. Zejména díky novému předsedovi Josefu Vlasákovi, který se vrátil z vysoké školy se podařilo postupně vybudovat následující oddíly: střelecký, kopané, volejbalový, orientačního běhu a podařilo se založit i odbor ZRTV, dnes známý pod názvem sport pro všechny. To vše se povedlo postupně realizovat do roku 1986 také za mojí pomoci, když jsem zdárně ukončil vysokoškolské studium.
V průběhu času došlo ke změnám. Když se v roce 1992 osamostatnili orientační běžci známí organizováním a vítězstvími v celostátní akci pro děti a mládež KUFROVÁNÍ z DOMINEM. Naopak v roce 1987 vznikl cyklistický oddíl pod názvem CO ROHAS, který velmi aktivní v rámci SKP do současné doby. Sportovci našich oddílů působí na okresní úrovni. Kolektiv žen hraje krajský přebor ve volejbale a cyklisté jednotlivci jezdí krajskou Severočeskou cyklistickou ligu.V našich řadách působí 192 členové z toho 88 policistů a občanských zaměstnanců. Cyklistický oddíl čítá 53 členy, z toho 21 policistu a občanského zaměstnance. No a jak se věnujeme policistům a mládeži ? Mládeži se věnujeme pouze formou orgaanizování sportovních akcí, kterých se zúčastňují děti policistů a členů SKP, ale i děti z řad občanské veřejnosti. Nejvíce nejen sportovních akcí pořádá odbor sport pro všechny a také CO ROHAS.


Jaká je spolupráce vašeho klubu s Policií ČR?

Máme rezervy s přijímáním policistů do našich řad, i když se moc snažíme. Jednotlivým policejním útvarům platíme nájmy tělocvičen, kde si policisté zvyšují svoji fyzickou zdatnost. Zajišťujeme pro policisty různé sportovní akce a pomáháme jim při zajištění cen a nájmů pro jejich vlastní akce. Proto musíme přehodnotit svoje úsilí a jít jinou úspěšnější cestou. Musíme se obrátit na celé kolektivy policistů a vysvětlit jim výhody plynoucí ze členství v SKP. Již proto, že policisté členové i nečlenové SKP se zúčastňují sportovních akcí pořádaných našimi oddíly a odborem sport pro všechny a těchto akcí není opravdu málo. Spolupráce s vedením P ČR okresním ředitelstvím v České Lípě se ustálila pouze na uvolňování policistů ve služební době na sportovní akce služebního charakteru ve spolupráci s SKP. Jedná se zejména o okresní přebory a sportovní akce, kde se organizátorsky podílíme na jejich zajištění včetně nájmů a cen. Další forma spolupráce spočívá v nasazení policistů do služby při silničních cyklistických závodech s cílem zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu na křižovatkách.


Každý člověk má v životě mnoho přání. Některá jsou splnitelná, jiná pouze v oblasti hvězdných dálav. Co si přejete vy, aby se v činnosti SKP změnilo a hlavně zlepšilo?

Jaká mám přání ? Hm, je jich celá řada, ale vyjmenovat mohu jen ta podstatná.
- aby se vydařilo Mistrovství UNITOP ČR a aby zde byla vysoká účast cyklistů,
- aby členové výborů jednotlivých oddílů a odboru měli stále chuť do organisátorské
a sportovní činnosti jako doposud.
- aby se nám konečně podařilo získat do našich řad více policistů a občanských
zaměstnanců, již proto, že značná část se našich akcí zúčastňuje,
- aby se nám konečně podařilo dostavět areál pod Borným u Máchova jezera, kde jsme
v nájmu města Doksy,
- aby se nám podařilo odstranit administrativní nedostatky při převodu pozemku do
majetku SKP v místě, kde máme vybudovanou střelnici,
V osobním i služebním životě se mi zatím daří a tak všem čtenářům i sobě přeji hodně zdraví a vytrvalosti ve své práci.

Přeji vám, aby mistrovství v cyklistice proběhlo pokud možno s co nejmenšími problémy a v činnosti klubu splnění vašich přání.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport