policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Úspěch policistů na World Shoot 2011zpět

25.10.2011

Doslova střelecký svátek všech vyznavačů střelby podle pravidel IPSC se konal počátkem října na řeckém ostrově Rhodos, kde se sešli nejlepší střelci z celého světa. Mistrovství světa v praktické střelbě 2011, nebo-li World Shoot, se konalo letos již pošestnácté, a protože je pouze jednou za tři roky, je to pro všechny příznivce tohoto sportu vrchol srovnatelný s olympijskými hrami v jiných sportech. Českou reprezentaci tvořilo 23 střelců, a byli v ní i tři příslušníci Policie České republiky – kpt. Zdeněk Němeček, nprap. Tibor Ladič a nprap. Miroslav Zapletal.
Konkurenci našim reprezentantů tvořilo 1208 střelců z 64 zemí všech kontinentů.
Střelnice se nacházela v Kalomonas, nedaleko letiště a rovněž nedaleko hotelů, kde byli závodníci ubytováni. Odpadalo tak únavné dlouhé cestování. Střelecký areál, který řečtí organizátoři připravili pro závod zaslouží slova uznání a velká většina evropských zemí může jen závidět. Prostorná vzdušná střelnice se střeleckými boxy různých velikostí, zázemí, velká parkoviště a další prostory pro případné rozšíření. Hlavně však 30 promyšlených a propracovaných střeleckých situací s nádhernými kulisami, velkým množstvím různě pohyblivých terčů, situace nabízející několik různých možností řešení, náročné terče na velké vzdálenosti, redukované terče, půlené terče a další „vychytávky“, které měly prověřit schopnosti střelců z celého světa.
Hlavní závod byl odstartován slavnostním ceremoniálem v neděli 2.10. na Rhodes Ancienit Stadium. Atmosféra antického stadionu, pěkné počasí a vcelku zajímavý a nedlouhý program zahájení byly však poněkud zastíněny horší organizací a tím, že větší část ceremoniálu proběhl již za tmy. To sice organizátoři udělali úmyslně pro větší efekt, ale kdo neseděl blízko obří obrazovky, tak v podstatě nic neviděl.
V pondělí 3.10. se začalo naostro. Soutěž probíhala systémem ranních a odpoledních směn od pondělí do soboty, a každý squad měl jeden den volno. Mimo volného dne tak každý závodník střílel denně 6 stages. Program to byl opravdu náročný, začínalo se každý den v půl osmé ráno a končilo okolo sedmé hodiny večer, což bylo už za šera. Naštěstí vydrželo pěkné počasí a vzhledem k neustálému mírnému větru nebylo ani velké horko. O to víc se však prášilo a zbraně prožívaly velký test spolehlivosti. Někteří se museli poprat nejen se soupeři a záludnostmi jednotlivých stages, ale i s virózou, která se mezi střelci rozšířila. Důležité je, že všichni bojovali do posledního výstřelu, což přineslo vynikající výsledky a hlavně medaile. Naši reprezentanti se rozhodně v konkurenci neztratili a získali celkem sedm medailí. Pro nás je velmi potěšitelné že naši policisté přispěli k medailovému zisku hned dvěmi medailemi. Zdeněk Němeček byl v divizi revolver, kategorii senior stříbrný za legendárním Jerry Miculkem z USA. Navíc spolu s Tiborem Ladičem byli členy bronzového družstva, které doplňoval Milan Kolář. Před ně se dostalo pouze družstvo USA a Německa. I další umístění reprezentantů z řad PČR byla velmi dobrá. Tibor Ladič byl čtvrtý v divizi revolver/senior a Miroslav Zapletal skončil v divizi production na desátém místě.
Medaile pro Českou republiku získali ještě v divizi modified zlato Zdeněk Heneš a družstvo bylo bronzové, v divizi standard bylo družstvo stříbrné a v divizi open bylo družstvo žen třetí a Miroslav Kameníček byl v superseniorech bronzový.
Celková bilance 7 medailí (1 x zlato, 2 x stříbro a 4 x bronz), při počtu závodníků 23 je velmi slušná a potvrzuje postavení české praktické střelby ve světe. Nezbývá než všem reprezentantům a medailistům zvlášť pogratulovat a poděkovat za úspěšnou reprezentaci. Závěrečným ceremoniálem v Rhodos Palace Hotel se však World Shoot 2011 stal historií a před našimi střelci stojí nelehká obhajoba vydobytých pozic na příštím Mistrovství Evropy 2013 v Portugalsku a World Shoot 2014 v USA. Tak tedy držme palce.
- Zdeněk Němeček




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport