policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Bronz por. Mgr. Tomáše Veselého z Policejního mistrovství Evropy ve Franciizpět

14.6.2011
judo

Ve dnech 13. - 16. května 2011 proběhlo ve Francii oficiální Poílicejní mistrovství Evropy v judu za účasti týmů z 22 evropských zemí včetně reprezentace Policie České republiky.

Po domácím Mistrovství ČR policistů judistů a na základě mezinárodních úspěchů byli nominováni a vysláni Unií tělovýchovných organizací Policie ČR na největší letošní měření sil v oblasti bojových sportů policisté resp. policistky s možností soutěžit celkem v 14 hmotnostních kategoriích.
Mezi policisty judisty - včetně těch judisticky nejvyspělejších, se naši aktivní policisté - judisté a judistky - neztratili a ziskem medaile a dalších bodovaných míst navázali na tradiční kvalitní umístění z let minulých.

Výkony jednotlivých sportovců:

por. Mgr. Martina Hetešová v kategorii do 57 kg v svém prvním mezinárodním startu podala ve všech svých zápasech bojovný výkon. Bohužel na závodnice zjevně se pohybujících se po civilních evropských soutěžích nestačila. Výsledné umístění 5.-6. místo.

prap. Miroslava Vaňková DiS Mirka v této velmi kvalitně obsazené kategorii do 63 kg s mnohými účastnicemi světových civilních turnajů se nezalekla „světových jmen“ a podala ve všech zápasech bojovný výkon. Přestože její cestu v opravných bojích zastavila až pozdější medailistka z týmu policistů Ukrajiny, je její 7. místo velkým povzbuzením nejen pro Mirku, ale i pro další sportovkyně - judistky Policie ČR.
Výsledné umístění 7. místo.

ppor. Pavla Prollová - naše dlouholetá reprezentantka (v historii 2 násobná mistyně Evropy) navázala v silné konkurenci váhové kategorie do 70 kg na své předchozí úspěchy. Doplatila sice na los, který ji přisoudil hned v prvním kole nejvážnější adeptku na mistrovský titul Němku Bandelovou. Přesto po prohře v rovnocenné bitvě neohrožené vstoupila do opravných bojů. Po výhře v 1. kole oprav a po velmi přesvědčivé výhře nad závodnicí Velké Británie ( ukončila souboj po 8 sekundách !!!! nádherným chvatem Seoi nage) se dokázala probojovat o účast o boj o 3 místo. V tomto duelu se jí bohužel nepodařilo prosadit se proti reprezentantce z Holandska. Získané 5. místo ve velmi dobře obsazené vahové kategorii žen navazuje na již tradiční úspěchy policistek ČR v tomto sportovním odvětví a upevnilo pozici Pavly jako jedné z historicky nejúspěšnějších judistek – policistek v celé Evropě resp. Světě.

kpt. Mgr. Martin Hubinka ve váze do 73 kg - podal v nejvíce obsazené kategorii dobrý výkon. Porazil hned v úvodním zápase svého dlouholetého rivala z Rakouska. V dalších bojích se mu již tolik nedařilo ( prohra s pozdějším medailistou z Francie).
V bojích směřujících k 3. místu ( opravy) i přes takticky velmi dobře vedené boje bohužel nedokázal v rozhodujícím utkání rozhodnout pro své vítězství a jeho cesta skončila v opravných bojích před přímou možností bojovat o medaile. Celkově 9. místo .
Přesto umístění do 10. místa v této konkurenci závodníků lze hodnotit velmi positivně.

Por. Mgr. Tomáš Veselý ve velmi silné konkurenci váhové kategorie do – 81 kg se výrazně dokázal prosadit i proti velmi zkušeným borcům. Po přesvědčivé výhře nad závodníkem z Holandska před časovým limitem zvládl (po takticky velmi dobře vedeném boji) zápas s reprezentantem Španělska. V boji o účast ve finále se střetl s Mezhidovem - reprezentantem Ruska Po dramatickém boji, který velmi dobře fyzicky připravený Tomáš vedl i dobře takticky se v závěru projevila větší zkušenost Rusa (civilní mistr Evropy) a uzavřel tak cestu Tomáše ke zlatu. Boj o bronzovou medailí se pak stal jasnou záležitostí Tomáše, nenechal se již překvapit a velmi soustředěným výkonem ukončil cestu za medailí krásným porazem před časovým limitem.
Zisk medaile v této konkurenci potvrdil spolu s dalšími bodovanými umístěními, že policisté patří i nadále mezi Evropskou judistickou elitu.


pprap. Jindřich Drahoš jako jeden z nejmladších účastníků bojoval velmi soustředěně v této velmi prestižní vahové kategorii. V základních bojích ( po velmi pěkně zvládnutém a takticky vedeném vítězství nad závodníkem Francie) podlehl až v souboji o finále s reprezentantem Rumunska.
V boji o 3. místo ve vypjaté atmosféře a i problémům rozhodčích se schopností správně posoudit prováděné techniky (několikrát konzultace u hlavního arbitra ) nedokázal vzdorovat závodníku Německa. I přes protesty vedení naší delegace již rozhodnutí nebylo změněno.(absence videotechniky) .

Výsledné umístění 5. místo, patří v této konkurenci závodníků k vynikajícím výkonům českého policisty, a utvrdilo pozici Jindry v evropské policejní špičce.


nstržm. Lukáš Mach se v kategorii do 100 kg podařilo i přes svůj první start na velké mezinárodní soutěži v základních bojích podat dobré výkony díky své koncentraci a taktickým schopnostem. Přesto nestačil na zkušenější závodníky a v cestě za titulem Lukáše porazil reprezentant Německa . V opravných bojích jej v cestě za bronzovým kovem zastavil po velmi fyzicky vyčerpávajícím boji až pozdější medailista z Rakouska.
Získané zkušenosti závodníka startujícího na takto obsazené mezinárodní soutěži poprvé a jeho věk jsou předpokladem pro další výkonnostní růst v letech příštích.


por. Mgr. Martin Dufek Martin v kategorii + 100 kg bohužel doplatil na neoptimální los, který mu přisoudil v jeho skupině velmi zkušené závodníky a nepatrné zaváhání v úvodních bojích ( s pozdějším medailistou z týmu Německa) stálo našeho sportovce šanci na další postup.

Celkový výkon našeho družstva:

Sportovci – policisté prokázali, že pod vedením pplk .PhDr. Stanislava Radosty a pplk. Dr. Petra Šediváka , byli na tuto vrcholnou soutěž řádně fyzicky, takticky i psychicky připraveni.
K dosaženým výkonům jistě přispěla práce s policisty po celou dobu přípravy i soustředění a poměření sil s reprezentanty ČR ve vhodném termínu a Nymburce ( resp. v Praze) . O připravenosti kádru reprezentantů na PME 2011 svědčí i skutečnost, že při dvoudením klání a často psychicky i fyzicky vypjatých utkání nedošlo u našich sportovců k žádným zraněním.
Celková bilance jedna bronzová medaile, tři umístění do 5. místa , jedno 7. místo a další umístění do 10. místa patří z historického hlediska k jedním z nejúspěšnějších vystoupení našich judistů - policistů.
Naši závodníci se dobře vyrovnali s tlakem okolního sportovního prostředí ( Francie je kolébkou evropského juda) a i při kontrole hmotnosti ( resp. redukci hmotnosti) postupovali velmi svědomitě a zvládli tak vstup do zápolení bez problémů.

Velkou oporou našeho družstva byl i delegát UNITOPu p. Jiří Sosna - nejznámější muž českého juda - významnou měrou usměrňoval jednání o mezinárodních vztazích policistů - sportovců ČR.

Akce splnila očekávání i po stránce společenské, došlo k navázání kontaktů s dalšími policejními kolegy několika států. Podařilo se díky výkonům našich sportovců získat několik pozvání na mezinárodní akce. Jedině úzký kontakt ( dnes poněkud omezen neorganizováním soutěže v Budějovicích) s evropskou špičkou může i do budoucna potvrdit setrvání popř, vzestup českého policejního juda.

Věříme, že díky tomuto vystoupení našich policistů budeme o policejním judu slýchat daleko častěji a ještě většími úspěchy. Všichni výše uvedení sportovci - policisté jsou dobrým příkladem pro další následovníky.

Členové vedení výpravy děkují všem zúčastněným sportovcům i činovníkům za reprezentování Policie ČR, a to jak chováním fair-play na sportovišti, tak i příkladným vystupováním na společenských akcích a při dalších činnostech.

Děkujeme za podporu našich judistů na této akci společnostem :
TEKAZ s.r.o., FINEP a PARTNERS a.s., Fruko – Schultz,
panu Pavlu Štolbovi , panu Jiřímu Janouškovi a panu Pavlu Rejchrtovi.
Realizační tým děkuje nám. Policejního prezidenta , prezidentu UNITOP panu plk. Vladimíru Husákovi za pomoc a podporu při nesnadné realizaci výše uvedené akce.
Realizační tým rovněž děkuje za zabezpečení výše uvedené akce ( resp. celé přípravy akce) pracovníkům Centra sportu MV, zvláště pak jeho řediteli panu Nechutnému za finální řešení dopravy (nadstandardní zajištění vozidla ) do dějiště akce.

K předvedeným výkonům a především k dosaženým výsledkům gratulujeme

zapsal dne 18.5. 2011 pplk. Šedivák

Informace na : 602243435 , p.sedivak@volny.cz




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport