policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Úspěšné vystoupení reprezentace Policie České republiky na “Policejním mistrovství Světa v judu“zpět

11.12.2008

Ve dnech 1.-7. 12 . 2008 se uskutečnilo v libyjském Tripolisu „Policejní mistrovství Světa v judu“.Po domácím Mistrovství ČR policistů judistů a na základě mezinárodních úspěchů byli nominováni a vysláni UNITOPem ČR na největší letošní měření sil v oblasti bojových sportů policisté, resp. policistky s možností soutěžit celkem v 8 hmotnostních kategoriích.
Mezi velmi kvalitní konkurencí ze 17 států se naši aktivní policisté - judisté a judistky - neztratili a ziskem bodovaných míst navázali na tradiční umístění z let minulých.

Počet států: 17
Počet závodníků: 148
Česká výprava : 6 závodníků
Umístění: 2x bronz
1x 5. místo
2x 7. místo

Výkony jednotlivých sportovců:

stržm. Radek Valenta v nejlehčí kategorii do 60 kg v svém prvním mezinárodním startu podal ve všech svých zápasech ( prohraných i vyhraných) bojovný výkon a jen o několik málo technických bodů nepostoupil do bojů o medailová umístění. Přesto dosažené 7. místo považujeme v dané konkurenci za úspěšný vstup našeho policisty na mezinárodní scénu.

kpt. Mgr. Martin Hubinka ve váze do 73 kg podal v nejlépe obsazené kategorii dobrý výkon, svoji bojovností a nasazení se probojoval v opravných zápasech až k možnosti postupu do boje o medaile. Bohužel v posledním zápase s vydatně podporovaným závodníkem národního týmu Libye nedokázal v koncovce i po prodloužení zhodnotit svoji výraznou převahu v bodové vyjádření a rozhodčí v domácím prostředí nejtěsnějším rozhodnutím poslali do bojů o medaile místního závodníka. Celkové 7. místo Martina Hubinky jistě patří k úspěchům našeho policisty, který prokázal, že i v takové konkurenci je schopen dosáhnout na bodovaná místa.

nstržm. Jindřich Drahoš jako jeden z nejmladších účastníků bojoval velmi soustředěně v této velmi prestižní váhové kategorii. Doplatil však na neoptimální los, který mu přisoudil v jeho skupině velmi zkušené závodníky a nepatrné zaváhání v prvním kole stálo našeho sportovce šanci na další postup.
Bohužel ani druhý den v kategorii open ( bez rozdílu vah) nedokázal přes svoji bojovnost a houževnatost o mnoho těžší (a zkušenější) soupeře porazit a tak skončila jeho cesta již v úvodních kolech soutěže. Přesto jeho vystoupení a především jeho bojovnost je vzhledem k jeho mládí velkým příslibem a dává dobrý předpoklad pro možnost rozvoje pro další léta.

prap. Martin Turek se v kategorii do 100 kg i přes svůj první start na velké mezinárodní soutěži v základních bojích díky své koncentraci a taktickým schopnostem postoupil přes zkušené borce až do semifinále, kde jeho cestu za kovem nejcennějším ukončil egyptský závodník . V boji o bronzovou medaili pak ve vypjatém a dramatickém utkání nakonec podlehl a získal tak místo „těsně“ pod stupni vítězů.
Získané 5. místo pro závodníka startujícího na takto obsazené mezinárodní soutěži poprvé je úspěchem a předpokladem pro další výkonnostní růst v letech příštích.


por. Martinu Dufkovi se v kategorii + 100 kg podařilo i přes svoji poměrně nízkou hmotnost uspět v základních bojích proti velmi zkušeným závodníkům. V postupu do bojů o kovy nejcennější jej zastavil až velmi zkušený ( a také hmotný) ukrajinský závodník. V opravných bojích po vítězství nad závodníkem z Libye zastavil postup o boj o bronzovou medaili až reprezentant Smolinec z Polska. Sedmé místo v konkurenci věhlasných jmen těžké váhy patří pro policistu Dufka tak pro české policejní judo k nesmazatelným úspěchům.

ppor. Pröllová Pavla v silné konkurenci váhové kategorie do 70 kg se výrazně dokázala prosadit i proti velmi zkušeným závodnicím. Po přesvědčivé výhře nad závodnicí z Kataru nestačila v boji o postup do finále na Ukrajinku Turksovou. V boji o postup do finále si dokázala po soustředěném výkonu vynutit po nerozhodném výsledku prodloužení, kde nakonec ve vypjatém prostředí domácího publika až v samotném závěru podlehla závodnici Polska. Boj o třetí místo se pak stal jasnou záležitostí Pavly a zcela v její režii dovedla zápas do zdárného konce.
Na svůj vynikající výkon navázala i druhý den, kdy v kategorii Open bez jakéhokoliv zaváhaní postoupila rovněž až do boje o kovy nejcennější. Její výsledná druhá bronzová medaile ( nyní o dvě hmotnostní kategorie výše) potvrdila neotřesitelnou pozici naší policistky mezi světovou policejní špičkou.


Celkový výkon našeho družstva.


Sportovci prokázali pod vedením plk .PhDr. Stanislava Radosty a pplk. Dr. Petra Šediváka , že byli na tuto vrcholnou soutěž řádně fyzicky, takticky i psychicky připraveni.
Celková bilance dvě bronzové medaile, jedno 5. a tři 7. místa patří z historického hlediska k nejúspěšnějším vystoupením našich judistů - policistů.
Naši závodníci se dobře vyrovnali s místním nestandardním prostředím a i při kontrole hmotnosti ( resp. redukci hmotnosti) postupovali velmi svědomitě a zvládli tak vstup do zápolení bez problémů.
Při dvoudenním klání a často psychicky i fyzicky vypjatých utkáních nedošlo u našich sportovců k žádným zraněním, vyžadující větší zásah lékaře na místě či místní hospitalizaci . Z pohledu realizačního týmu bylo družstvo celkově velmi dobře přiopraveno. K dosaženým výkonům jistě přispělo i krátkodobé soustředění a poměření sil s reprezentanty ČR ve vhodném termínu v Praze.
Velkou oporou našeho družstva byl i delegát UNITOPu ČR p. Jiří Sosna - nejznámější muž českého juda - významnou měrou usměrňoval jednání o mezinárodních vztazích policistů - sportovců ČR.
Pplk. Petr Šedivák byl zařazen aktivně do kádru rozhodčích, kde byl pověřen řízením jak bojů v základních skupinách tak i finálových zápasů.

Akce splnila očekávání i po stránce společenské, došlo k navázání kontaktů s dalšími policejními kolegy několika států. Podařilo se díky výkonům našich sportovců získat několik pozvání na mezinárodní akce.
Dle doporučení vedení UNITOP ČR byl navázán kontakt s Velvyslanectvím ČR v Libyi, kdy zástupci našeho diplomatického sboru byli přímými účastníky této vrcholné soutěže a mohli na vlastní oči spatřit např. cestu naší nejlepší účastnice Pavly Prollové k zisku medailového umístěn v kategorii open. Celé reprezentační družstvo také přijalo pozvání na zastupitelský úřad, kde v příjemné atmosféře informovalo nejen o výsledcích v našem sportovním odvětví ale i o konkrétní práci policistů.


Věříme, že díky tomuto vystoupení našich policistů budeme o policejním judu slýchat daleko častěji a s ještě většími úspěchy. Všichni výše uvedení sportovci - policisté jsou dobrým příkladem pro další následovníky.

Členové vedení výpravy děkují všem zúčastněným sportovcům i činovníkům za reprezentování Policie ČR, a to jak chováním fair-play na sportovišti, tak i příkladným vystupováním na společenských akcích a při dalších činnostech.

Děkujeme za podporu našich judistů na této akci společnostem :
TEKAZ s.r.o., DUPLER s.r.o, ing. Pavlu Rejchrtovi, VARIEL a.s., TECHNISERV, s r.o.
EURO SECURITY PRODUCTS s.r.o. a panu Jiřímu Janouškovi.


K předvedeným výkonům a především k dosaženým výsledkům gratulujeme


Případné podrobnější informace podám na tel. čísle 608 73 55 70.


Jiří Sosna




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport