policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Nejlepším sportovcem resortu Ministerstva vnitra v roce 2005 se stal Roman Dostálzpět

20.4.2006

Je pátek 16. prosince 2005. Blíží se konec roku, nastal čas nejen předvánočního shonu, ale i bilancování. Je třeba se zastavit, zklidnit se a v kruhu přátel a známých zavzpomínat a zhodnotit, co se v uplynulé sportovní sezoně sportovcům resortu Ministerstva vnitra podařilo. Že toho nebylo málo, o tom vypovídají statistické údaje.

Zisk 29 medailových umístění a dalších 11 podílů na jejich vybojování na mistrovstvích světa, Evropy či světové univerziádě, 62 medailí a 6 podílů na dalších významných mezinárodních soutěžích jako jsou světové a evropské poháry, Grand Prix a turnaje kategorie „A“, zisk 61 titulu mistr ČR, vytvoření 42 nových českých rekordů a 1 evropského rekordu jsou fakta, která stojí za pozornost. V Národním archivu se za tímto účelem scházejí sportovci, trenéři a hosté, mezi nimi ministr vnitra František Bublan, policejní prezident Vladislav Husák, náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru plk. Ing. Václav Muchna, náměstek vnitra pro sociální oblast a archivnictví Ing. Vladimír Zeman a další čelní představitele Ministerstva vnitra, Policie ČR, Policejního prezidia ČR, sportovního a veřejného života.

Venku je nevlídný čas, déšť, vítr, plískanice. Zato uvnitř archívu panuje skvělá nálada. Většina přítomných zatím neví, kdo se nejlepším sportovcem stane, které oddělení získá prvenství, která žena či dívka bude vyhlášena jako Miss roku 2005. Pořadatelé z odboru sportu to vědí, pro ostatní zůstávají odpovědi na otázky ještě tajemstvím. Fanfáry Hudby Hradní stráže a Policie ČR, úvodní slova Štěpána Škorpila, průvodce dnešního odpoledne, a Jaromíra Vodehnala, ředitele odboru sportu, zahajují slavnostní odpoledne. Ve svém krátkém uvítacím projevu ředitel odboru sportu připomíná: „…Konec roku je vždycky takový, že se bilancuje a současně se plánuje do roku nového. Do zahájení Zimních olympijských her v Turíně zbývá 56 dnů… Doufám, že sportovci Ministerstva vnitra budou nedílnou součástí české výpravy a věřím, že právě tou úspěšnou…“

Na plátně probíhají krátké filmové šoty přibližující nejlepší výkony resortních sportovců. Štěpán Škorpil je doplňuje vtipným komentářem a sděluje spoustu dalších konkrétních faktů o úspěších současných i dřívějších sportovců. Postupně jsou prozrazována jména nejlepších reprezentantů jednotlivých oddělení Resortního sportovního centra odboru sportu, juniora, juniorky, trenéra, příslušníka Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR. Na podium přicházejí sami sportovci nebo v případě, že se z důvodu soustředění či závodů mimo republiku nemohou vyhlášení zúčastnit, jejich zástupci a z rukou osobností resortu přijímají gratulace a poděkování.


Nejúspěšnějšími se stávají:
atletka / Věra Cechlová-Pospíšilová
boxér / Lukáš Viktora
cyklista / František Raboň
judistka / Alena Eiglová
plochodrážník / Aleš Dryml
plavkyně / Jana Pechanová
brokový střelec / Jiří Gach
kulový střelec / Tomáš Jeřábek
triatlonistka / Vendula Frintová
volejbalistka / Aneta Havlíčková
vzpěračka / Lenka Orságová
zápasník / Petra Švehla
biatlonista / Roman Dostál
veslařka / Miroslava Knapková


Nejlepšími juniory jsou Ondřej Moravec a Šárka Záhrobská, nejlepším trenérem Milan Janoušek (trenér Romana Dostála, pozn. red.), nejúspěšnějším oddělením je vyhlášeno oddělení zimních sportů.
V rámci slavnostního vyhlašování nejlepších sportovců resortu není zapomenuto ani na příslušníky Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR.

Za získání bronzových medailí na Policejních mistrovstvích Evropy ve volejbalu a v plavání se nejúspěšnějším stalo družstvo volejbalistů (viz Sportovec č. 4/2005) a plavkyně Lenka Trčová (viz Sportovec č. 3/2005). Za vybojování stříbra na Mistrovství Evropy v požárním sportu ocenění převzal reprezentační tým Hasičského záchranného sboru ČR a za vynikající výkony v průběhu celého uplynulého roku Martin Kulhavý.

A přichází jmenování Miss 2005. Korunku, šerpu a květiny sportovní krásce, kterou se letos stává Lenka Orságová, předávají ministr vnitra, náměstek pro sociální oblast a archivnictví a ředitel odboru sportu.
Vyvrcholením slavnostního odpoledne je vyhlášení celkově nejlepšího sportovce resortu Ministerstva vnitra pro rok 2005. Po zásluze se jím stává mistr světa v biatlonu na 20 km Roman Dostál (viz Sportovec č. 2/2005).
Předposlední tečku za příjemně stráveným odpolednem dělá náměstek ministra vnitra Vladimír Zeman: „…Chtěl bych poděkovat nejen sportovcům, ale i všem lidem z odboru sportu, kteří dobře zabezpečují naše reprezentanty, podílejí se na ekonomických a investičních záležitostech související s obnovou sportovního areálu ve Stromovce, který byl v roce 2002 zasažen povodněmi. Rekonstruovaná zařízení již slouží opět našim sportovcům, využívají je taktéž armádní sportovci, mládež a děti. Toho by nebylo možné dosáhnout bez pochopení vedení resortu Ministerstva vnitra, takže i jemu patří dík…“
„Chtěl bych připít všem sportovcům, kteří v uplynulém roce uspěli, ale i těm, kterým se to nepodařilo. Přeji všem úspěšný rok 2006,“ vzkazuje ministr vnitra František Bublan a definitivně končí bilancovaní za rok 2005.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport