policie-sport policie-sport policie-sport policie-sport
policie-sport
UNITOP ČR
sipka charakteristika
sipka stanovy
sipka kluby
sipka výkonný výbor
Domácí sportovní soutěže
sipka termínovka
sipka soutěžní řád
sipka mistrovství Policie ČR
sipka mistrovství UNITOP ČR
sipka ostatní
Mezinárodní sportovní akce
sipka termínovka
sipka mistrovství světa
sipka mistrovství Evropy
sipka ostatní
Servisní informace pro SKP
sipka různé (aktuality)
sipka informace výboru
sipka ekonomika
sipka náměty klubu
sipka software ke stažení
Informace z výcviku
sipka obsah výcviku
sipka metodika
sipka testy

Policie ČR

Partneři

Česká pošta

zdravotní pojištění MV ČR

Volkswagen užitkové vozy

Škoda auto, a.s.

Letiště Praha

Skupina ČEZ

Klokočka auto

EVPÚ Defence s.r.o.

Česká přenosová soustava

Svijany

Dive Time

Budo Sport e-shop

USIP

USPE

Loga partnerů ke stažení


 AKTUALITY

Závěrečné ohlédnutí za akcemi 2004 - co ještě nebylo napsáno.zpět

16.12.2004

Průběžně jsme vás na těchto stránkách seznamovali s průběhem a výsledky policejních sportovních soutěží v roce 2004. K některým mezinárodním a domácím akcím se zde ještě vracíme stručným komentářem.





Policejní mistrovství Evropy 2004 v cyklistice

„Nebýt zde Francouzů, dalo by se závodit,“ komentuje Policejní mistrovství Evropy 2004 v cyklistice český závodník Daniel Kouřil.
„Skutečně, je to tak,“ souhlasí trenér reprezentačního družstva Alipi Kostadinov. „Francouzi byli o dvě třídy lepší než ostatní závodníci. Jsou to cyklisté na úrovni profesionálních jezdů a v podstatě závodili sami mezi sebou. Všech 6 jejich mužů byli v časovce v první desítce. Samozřejmě získali 1.- 3. místo, v silničním závodu obsadili 1. - 6. místo. O úrovni francouzského družstva svědčilo jejich materiální vybavení a technický tým, který výpravu doprovázel. To potvrzuje, že cyklistika je ve Francii jedním z národních sportů. “
Tak stručně hodnotí průběh letošního Policejního mistrovství Evropy v cyklistice členové naší výpravy. Mistrovství proběhlo v Rakousku ve Windischgarstenu ve dnech 26. – 30. srpna. Závodit přijelo 85 policistů a 20 policistek z 19 evropských zemí. Soutěžilo se ve dvou dnech. První den se jela časovka na 25 km trati, silniční závod jednotlivců dlouhý téměř 128 km pro muže a 70 km pro ženy absolvovali cyklisté den následující. Z našich si nejlépe vedli Daniel Kouřil a Ivo Netík. V časovce obsadili 12. a 16. místo, v silničním závodu Daniel Kouřil dojel 18., Ivo Netík byl 24.
I ostatní naši reprezentanti Miroslav Rajšl (37. v časovce, 49. v silničním závodu), Martin Kabelka (40. a 38.), Tomáš Hrabánek (62. a 50.) a Martin Kříž (67. a 57.) předvedli slušné výkony v rámci svých možností.
V soutěži družstev, který se vyhodnocoval ze silničního závodu jednotlivců, získali naši borci 10. místo.



Setkání českých a slovenských sportovců

Již tradicí se stalo každoroční setkání policistů ČR a SR – volejbalistů, fotbalistů a tenistů. Letos proběhla tato akce ve dnech 23. – 25. června na Slovensku v Banské Bystrici. Sportovním dnem byl 24. červen.
Jako první se utkali tenisté, kteří sehráli celkem 6 zápasů, 4 dvojhry a 2 čtyřhry a Češi zvítězili 4 : 2.
Ve dvanáct hodin v hale Policie SR začalo utkání ve volejbalu. Oproti loňskému roku nastoupilo na slovenské straně družstvo posílené i o bývalé reprezentanty. Přesto naši porazili Slováky 3 : 0.
Nejvíce očekávaný byl zápas ve fotbale. Uskutečnil se na městském stadioně. Čeští fotbalisté byli zpočátku velice rozčarováni, neboť zpráva, že se bude hrát na umělém povrchu, jim byla zvěstována těsně před zápasem. Speciální obuv na tento povrch s sebou neměli, takže hned po prvních minutách utkání byly zničeny. několikery kopačky. To, že naše družstvo nastoupilo v počtu 15 hráčů a Slováci byli zastoupeni dvěma jedenáctkami, však české borce neodradilo. Hráli s velkým nasazením. Loňskou porážku chtěli napravit, a proto bojovali jako lvi. Z hřiště odcházeli se skórem 2 : 1.
V průběhu slavnostního večera předal UNITOP SR našim reprezentantům ocenění. Pak už se v hloučcích rozebíraly a hodnotily všechny odehrané zápasy a diskutovalo se na téma, kdo příště bude lepší.
Co dodat? Děkujeme slovenské straně za bezvadné zajištění akce, za pohostinnost a vytvoření příjemného prostředí a nálady. Na shledanou za rok v Brně!



Stručně z krajů…

• 5. června 2004 se ve Vinařicích sešli sportovci, aby při Mistrovství UNITOP ČR prověřili svoji pevnou ruku a přesnou mušku ve střelecké soutěži „Lidická růže“. Pořadatel - SKP Kladno – připravil kvalitní závod, na kterém přivítal skoro stovku vyznavačů tohoto sportu. Nejúspěšnějším mužem a tím i mistrem UNITOP ČR se stal Pavel Žiaček, reprezentant SSKP Sokolov, nejlepší ženou byla členka SKP Kometa Brno Patricie Svobodová. V soutěži družstev si zlato vystřílelo trio z domácího policejního klubu ve složení J. Jun, B. Kapoun, J. Bosák.
• 12. - 13. června 2004 uspořádal SKP Česká Lípa v Stráži pod Rálskem Mistrovství UNITOP ČR v silniční cyklistice. V časovce jednotlivců na trati 27 km si tituly mistrů UNITOP ČR vybojovali v kategorii do 35 let Michal Mašek, člen SKP Mariánské Lázně, v kategorii do 45 let Tomáš Viktorin z SKP Sokolov, v kategorii nad 45 let Bořivoj Faltýnek z SKP Kladno, mistryní UNITOP ČR do 35 let získala Gabriela Kozmová z Hradce Králové, nad 35 let Daniela Svobodová z SKP Česká Lípa. Druhý den se jel silniční závod dlouhý 82 km. V kategorii mužů do 35 let kraloval Michal Mašek z SKP Mariánské Lázně, do 45 let se vítězem stal opět Tomáš Viktorin. Kategorie nad 45 let jela 55 km a pro první místo si dojel Josef Burg. V kategorii žen, které jely taktéž 55 km, do 35 let vyhrála Lucie Plichtová z SKP Česká Lípa a nad 35 let opět Daniela Svobodová.
• Současně 12. – 13. června 2004 probíhalo v režii SKP Prezidium Praha na dvorcích ve sportovním objektu odboru sportu Ministerstva vnitra ve Stromovce Mistrovství UNITOP ČR v tenisu. V kategorii do 39 let prvenství získal Milan Janoušek z Klatov, v kategorii 40 let a více se mistrem stal Dušan Kozár a v kategorii 50 let a více zlato získal Tomáš Milt., oba z Prahy. Ve čtyřhrách byl nejúspěšnější pár Martin Štěpánek z Přerova a Jaroslav Neuwirth z Nového Jičína.
• 16. června 2004 se antukové kurty ve Stromovce staly místem setkání policistů a zaměstnanců Policie ČR s cílem porovnat svou výkonnost nad vysokou sítí. Odbor sportu MV ve spolupráci s PVK Olymp Praha zde technicky zabezpečil uskutečnění volejbalového turnaje – Policejního mistrovství ČR. Za slunného, ale chladného počasí tu o tituly mistrů Policie ČR pro rok 2004 bojovalo 5 ženských družstev a 10 mužských týmů. Tradicí se stalo již vítězství severočeských žen. V soutěži mužů se pořadí oproti loňsku pozměnilo. Letos si prvenství vybojovali volejbalisté z Východočeského kraje.
• Mistrovství UNITOP ČR v beach volejbalu se odehrálo 25. srpna 2004 v Kuki-areálu v Hluboké nad Vltavou. Na technickém uspořádání se podílela Policie ČR správa Jihočeského kraje a SKP České Budějovice. Turnaje se zúčastnilo 13 mužských a 9 smíšených družstev. V soutěži mužů zvítězili volejbalisté Zgarba a Měrka z ???. , mezi smíšenými páry byli nejúspěšnější Vondrášek a Matulová z Hradce Králové.
• Policejní mistrovství ČR 2004 psovodů se služebními psy se odehrálo ve dnech 5. – 9. září v Býchorech u Kolína. Technickým uspořádáním byl pověřen odbor služební kynologie a hipologie Policejního prezidia ČR. Za velmi pěkného počasí během 4 dnů soutěžilo 36 policistů se svými oddanými přáteli v několika disciplínách. V kategorii hlídkových psů největší poslušnost a nejlepší obranu prokázal pes Bak pod vedením Jiřího Valoška (P ČR služba cizinecké a pohraniční policie), v pachové práci největším počtem bodů byl ohodnocen Jack s psovodkyní Lenkou Brožovou (P ČR služba cizinecké a pohraniční policie). V celkovém hodnocení hlídkových psů se mistrem Policie ČR stal Jiří Valoška s Bakem. V kategorii pátracích psů se nejposlušnější stala Gema s psovodem Jaroslavem Vávrou (P ČR správa Severomoravského kraje), nejlepším v pachové práci a obranářem byl Valdo pod vedením Marka Šifalda (P ČR správa Severomoravského kraje). Prvenství v kategorii pátracích psů v celkovém hodnocení získal pár Marek Šifalda a Valdo. V soutěži družstev se mistry Policie pro rok 2004 stali Severomoraváci před Východočechy a Severočechy.
• Policejní mistrovství ČR 2004 ve střelbě z brokovnice, samopalu a pistole technicky uspořádala Střední policejní škola MV v Praze a Policejní prezídium ČR skupina vzdělávání, služební přípravy a sportu. Akce proběhla na střelnici v Čelákovicích 8. – 9. září. Titul mistra Policie ČR v soutěži jednotlivců si vybojoval Jan Knapp, reprezentant Policie ČR Západočeského kraje před Radkem Potůčkem ze Severomoravského kraje a Petrem Bláhou ze správy hlavního města Prahy. V soutěži družstev zlato získali policisté ze správy Západočeského kraje, stříbro si odvezl tým správy Severomoravského kraje a bronz správa hlavního města.




zpět

Kontakty - sekretariát UNITOP ČR


Papírenská 6 b
160 00 Praha 6
Tel./fax: +420 220 514 984
unitop@policie-sport.cz


Policejní soutěže 2013



Přátelé policejního sportu,
rozběhl se seriál policejních mistrovství ČR,
mistrovství a Velkých cen UNITOP ČR
a dalších policejních soutěží a přeborů roku 2013

Termínová listina 2013

POLICEJNÍ MISTROVSTVÍ

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR

Alpské lyžování 10.3. 2013

Sálová kopaná 28.3.2013


Velké ceny UNITOP ČR


Smlouva o spolupráci



Dne 3.8.2007 byla po- depsána nová smlouva o spolupráci mezi Minister- stvem vnitra české republiky a Unií tělovýchovných organizací Policie ČR (UNITOP ČR) s platností na dalších 5 let.

více informací zde


policie-sport